Intoxicatie cu metoclopramid!!!

Reactii adverse: 
Somnolenta, nervozitate, oboseala, cefalee, ameteala, anxietate, neliniste, diaree, stari depresive, sindrom extrapiramidal, ginecomastie, galactoree, tulburari menstruale, tulburari parkinsoniene, diskinardiva, methemoglobinemie, iritatii locale (copy paste)….asta e ceea ce eu nu am citit cu mai mult simt de raspundere si i-am dat copilului care voma (la sfatul medicului, normal).

Pentru ca fetita mea cea mare se confrunta de ceva luni cu o viroza care nu mai trece, a ajuns saptamana trecuta sa aiba si un apogeu mai putin bun. Mucisori si tuse mai razlet, in schimb au inceput si episoadele de febra (max 38,3) si voma. Am fost la medic si s-a observat ca are rosu in gat. I-am luat tratamentul care includea metoclopramid, augmentin (475 mg-3,5 ml la 12 ore in functie de greutatea ei). Metoclopramid acum se gaseste sub forma de sirop (deci nu mai e asa de amar) si i-am dat 3 doze a cate 7,5 ml (tot in functie de greutate).

Copilul a fost inainte de a-i administra cele 2 combinatii tot somnolenta si obosita, insa de cand a inceput sa le ia, a fost praf!!!!!!!!!!!

Si eu credeam ca organismul sub efectul antibioticului lupta cu viroza, am si dus-o la gradinita, a fost in regula…………pana joi.

Joi am fost sunata de dimineata si am fost sa vad ce se intampla, pentru ca Paula era somnolenta si tot ce vroia sa faca era sa doarma.

Am plecat de acolo, la clinica Medicover si acolo am fost primite de urgenta. A fost consultata si medicul, un venerabil domn trecut de a doua tinerete, ne-a spus ca el crede ca sunt reactii la administrarea de metoclopramid…si sa nu ii mai dau antibiotic! I-am facut si intepatura pentru luarea de sange si in 2 ore am primit rezultatul. TGP de la mai mic de 36 era 50 (traducere: ficat obosit, marit)…….asta ii dadea ei starea de oboseala permanenta.

Din acea zi i-am intrerupt administrarea acestor doua medicamente si copilul a fost din ce in ce mai bine….vitaminele de la ChildLife, LIV. 52 si doua homeopate: Chlelidolium si Nux Vomica, au facut minuni pentru intrarea in functiune la parametrii optimi ai ficatului.

Doctorul a tinut sa imi aminteasca sa nu ii mai dau copilului asa ceva, pentru ca in urma cu cateva saptamani, un baiat de 17 ani a avut si el o intoxicatie cu metoclopramid si  a stat o saptamana la terapie intensiva cu diazepam si toate de la un singur comprimat de metoclopramid…………..

Eu nu am avut inima mai stransa ca joi cand copilul nu imi mai raspundea la intrebari si pica in stari de somnolenta, plansete si eu eram legata de maini si imi cadea cerul in cap. Nu puteam sa urlu, inima vroia sa sfasie totul, numai copilul sa fie din nou cum era!!!! La spital medicul m-a intrebat daca am nevoie de cateva palme sa imi revin, pentru ca aveam gura inclestata si nu puteam sa spun nici doua amarate de cuvinte……….offff mama cu trairi eterne!!!!!

Aveti mare grija la astfel de medicamente si cititi de doua ori prospectul, da se poate intampla, pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit. Si acum ma intreb de ce i-am facut copilului rau si i-am administrat metoclopramid si antibiotic, fiind pentru a doua oara in 3 ani cand ii dau antibiotic…………….Spun drept ca virozele din iarna asta m-au terminat mental :(!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>