Religie, politica, muzica = oameni!!!!!

Nu stau locului si pace!

Imi place sa caut, sa citesc sa scriu, sa fiu OM, sa gandesc si sa nu imi vand niciodata convingerile si sufletul asta, doar pentru a fi cu “turma”!

Si eu ca si voi, putem fi manipulati atat de usor! Putem sa nu observam sau putem alege sa nu ne pese, pentru ca cernem fiecare intr-o maniera unica si de neinteles poate pentru semenii nostri. Si noi suntem oameni, suntem complicati, nehotarati, un amalgam de sentimente si trairi fara nume, incat, uneori cu greu mai putem pasi “drepti” prin viata!

Suntem puternici prin definitie, alegem sa fim asa si stiu ca aveti si voi ca si mine o sumedenie de probleme si uneori nu reusiti sa faceti fata. Eu cad in gol, atunci cand esuez si sunt atat de “ofilita” in tot ceea ce inseamna existenta mea, incat urlu fara control. Imi pun intrebari si caut necontenit raspunsuri. Nu gasesc niciodata ceea ce caut, dar nu pot sa stau cazuta si ceva, ma ridica mai tot timpul. Ma motiveaza oamenii si stiu ca nu pot sa traiesc fara ei. Nu imi pot imagina viata fara voi, dragii mei!

Citesc pe bloguri sau pe facebook, trairi ale multor oameni si nu judec ci doar sunt fericita ca si ei traiesc cu aceeasi emotie ca si mine, ca iubesc ceea ce fac si ne impartasesc si noua din minunea de a scrie. Eu spun ca aici e darul suprem: comunicarea prin orice mijloc si ajutorul pe care il primim pentru ca pur si simplu “daruim” neconditionat!!!!

E minunat tot ceea ce am reusit sa contruim noi cu ale noastre minti luminate si totul sporeste cu o viteza incredibila de la o generatie la alta. Ma bucur enorm ca si copii mei o sa beneficieze de acest viitor si cred cu buna stiinta ca ei sunt EVOLUTIA!!!!!

Religia

Nu ma judecati pentru toate trairile mele, pentru ca asa am ajuns sa fim judecati daca nu suntem pe urma turmei. Nu suntem oi albe, atunci devenim rapid negre daca convingerile noastre sunt diferite de ale turmei. Acest subiect este no coment pentru majoritatea societatii in care traim si nu ne pasa. Asa am invatat sa urmam ordine, idei si sa pastram tacerea pentru ca e mai bine. Nu vrem sa producem dezordine, haos in aceasta zona. Mai bine sa stam linistiti, fara a pune intrebari si  urmam fiecare, tipul de religie!!!

Religie, inseamna pentru mine un cuvant pe care l-am invatat in Scoala Generala si am urmat pana la terminarea liceului drumul pe care il stiti toti. Manuale de religie cu rugaciuni si cea mai importanta era cea care o executam toti la inceputul orei cu fata catre rasarit si cu mainile impreunate. Toti am fost invatati de catre parinti, inca de mici cum sa tinem degetele pentru rugaciune si cum sa ne inchinam. Ma vad pe mine facand asta si va vad pe voi, asa ceva s-a sedimentat atat de adanc in fiinta noastra, incat stiu sigur ca nu o sa uitam niciodata sa facem asta. De ce am uita? Nu este religia ceva sacru pentru noi?

Cum ramane totusi cu credinta in diferite religii!? De ce judecam semenii nostri care apartin altor religii? Nu cred ei, in acelasi ZEU??

Suntem oare liberi sa ne alegem religia, cand suntem botezati de la nastere? Cum stiu eu, ce religie o sa am. Poate nu rezonez cu cea in care suntem noi! Poate ca nu imi doresc sa apartin la aceasta!!! Cum sa fiu libera? Ce e democratia?

Nu suntem liberi, doar credem, dar nu e asa cum suntem lasati sa credem. Nu e voia noastra!

Oamenii sunt fiinte care pot decide pentru ei si cred ca fiecare crede, crede in ceea ce vede, simte, atinge, viseaza, primeste! Eu nu pot urma ceva in care nu cred, nu ma regasesc si nu imi pot educa copii in aceasta directie! Este linistitor sa pasesti in casele construite pe banii publici si sa simti miros de flori, agheasma, sa fie ca o oaza in care fiecare cugeta. Avem nevoie de locuri in care sa ne energizam mintea si sa vorbim cu persoane care ne indruma!

Dar nu sunt in regula sub nici un chip posibil sa respect ordine luate din carti (litera de lege), sa pup cadavre, sa ma inchin la ele, sa le rog sa ma ajute cu viata mea, sa inghet sau sa lesin de foame la vreo coada; sa injur cand sunt prinsa la mijloc; sa “postesc” pentru purificarea sufletului; sa dau din banii mei la biserica si sa nu pot aprinde o lumanare pentru ca nu pot avea lumanari din alta parte (si in biserica au pret triplu), sa nu ne casatorim in post (de fapt ce cautam acolo??); sa dam la nesfarsit bani pentru constructii cat mai edificatoare; sa nu pot spala sau coase, ca e cruce rosie, etc….. Ma simt pur si simplu ingradita din a-mi manifesta existenta si viata pe acest Pamant, daca trebuie sa urmez aceste non-sensuri!!!

Este felul meu propriu de a vedea zona aceasta si dreptul de a spune ca mi-as dori cu toata puterea ca viziunea mea despre bine, iubire sa fie: ajutarea celor ce nu au, prin  organizarea in zile ale saptamanii, de mese calde (cu “resturile” de la restaurante) – asa ceva am vazut si am mancat (asa- zisele de case binefacere), intalniri cu oameni care poate au darul de a transmite ceva real si a discuta, nu a urma fara sa inteleaga. Nu predici ci discutii despre viata! Noi ne iubim intre noi, insa nu reusim sa ne intalnim si credem ca daca ajungem la “popa” el face totul!!!

Toti suntem “trimisii lui D-zeu” (iar pentru mine acest nume este egal cu iubirea pe care noi oamenii am concretizat-o si am personificat-o de-a lungul anilor) si toti iubim, deci D-zeu exista in noi, de la nastere si nu avem nevoie de intermediarii zilelor noastre. Iubirii nu ii trebuie falnice biserici, lumanari aprinse si sute de matanii, iubirea e deja acolo si noi o modelam, dupa bunul nostru plac. Dar, stiti ca marile razboaie ale lumii noastre, au plecat de la religie si asta este pana la urma forma prin care suntem tinuti toti sub control. Asa ca alegeti sa credeti in ce doriti si nu ma ocoliti pe strada doar pentru ca eu am D-zeul meu, cu mine tot timpul!

Politica

Aici e o zona pe care daca nu calci cum trebuie, sari in aer. Terenul e deja arhiminat si orice cuvant spus este extinctie. Da, asta este la nivel mondial. Politica tine masele unite si tot ea dezbina natiuni intregi. Oameni lideri care ne stapanesc cum stapanesc taranii boii! Suntem bombardati cu discursuri si mai putin cu fapte, jalea este ca tot noi platim pentru orice discurs nerealizat la sfarsit de mandat.

Orientarea politica iti dicteaza locul de munca, profesia si viata. Daca esti stanga, atunci cand este la conducere, o sa” inforesti” pe toate planurile; daca esti dreapta, la fel! problema este cand esti “hais-cea”!!! Atunci incepe “lingerea” si “bibilirea”, tunderea si chelirea! Nu inseamna ca daca suntem muti de frica sa nu deranjam vreun fund, dintr-un fotoliu luxos, nu gandim asa. Da gandim si nu avem ce face!!!! Dar nu suntem prosti, suntem doar manipulati si nu ne putem razvrati. Am obosit dupa ce s-a intamplat in 1989 si las-o ma, ca merge asa!

Dar toti ne plangem, de la benzina si motorina scumpa, pana la salarii, educatie, sanatate de izbeliste si bataie de joc. Unde merg numai jale aud in tot sistemul nostru. Nu este o vorba pentru vremuri reale, pentru ceva palpabil, pentru lupta cu sistemul, pentru viata mai buna. Cei care sunt acolo, deasupra..nu se mai uita la noi. Ia si ia la nesfarsit, nu ar arunca un codru de paine mucegaita si la noi. Sau macar sa ia, dar sa lase loc sa mai ia si altii. Sa muncim impreuna si sa castigam toti indeajuns incat sa nu cersim in fiecare clipa a vietii. Sa nu falimentam tara, ca toti ne dorim sa plecam cu copilasi cu tot. Suntem deja plecati si pe nimeni nu intereseaza. De ce nu se intreaba politicienii, de ce nu dorim tara asta?

Pentru ca ei ne forteaza sa plecam din ea! Ascultati-ne si pe noi, primiti-ne in cabinetele voastre, promitem ca nu murdarim covorul scump. Poate ca avem alte idei, poate reusim impreuna. Nu este totul in a lua, privatiza si dezmembra. Nu mai avem industrii, deci nu muncim. Muncim in supermarket-uri si farmacii care se inmultesc peste noapte si la multinationale care incearca sa profite de noi si de educatia pe care o avem.

De ce sa va votam, nu vad un scop in a merge la vot, nu cunosc oamenii in care imi pot lasa viata si nimeni nu imi inspira incredere!

Nu sunteti deloc credibili si poate ca nu ne rapim din timp sa va votam, in timp ce voua nu va pasa decat despre propria piele. Cred eu ca nu avem in tara asta ceva care se numeste politica si din aceasta cauza, nu “idolatrizez” vreun partid politic. Imi pare rau ca noi, cei tineri inca, nu avem cuvant pertinent in fata alesilor si ca noi ne complacem cu tot ceea ce se intampla!!!!!

Muzica

Ati vazut fetele schimonosite ale oamenilor cand le vorbesti despre un anumit gen de muzica?

E acel gen care pentru ei nu inseamna nimic.

Suntem atat de inzestrati incat putem simti muzica, dansam pe ritmuri, compunem partituri, inventam versuri si facem muzica de mii de ani! Si totusi, muzica este ca si religia. Credem in ceea ce ascultam ,veneram si refuzam alte genuri….pur si simplu nu ne suna in regula si nu o dorim. De fapt avem sentimente rautacioase si pentru oamenii care au altfel de orientare muzicala.

Daca ascultam manele, suntem catalogati clasa de jos si suntem pleava; daca ascultam rock, suntem cu ceva probleme si partea intunecata ne poate salva; daca suntem pe genurile comerciale, e aproape in regula ca mai toti ne invartim pe aici; daca asculam latino suntem prinsi inca in lumea telenovelelor, etc.

Deci suntem impartiti si in acest caz in clase, paturi muzicale sa le zic eu asa. Diferiti si totusi uniti prin muzica si prin placerea pe care acordurile ei, ne-o da!

Eu recunosc ca tresar cu tot trupul, atunci cand imi aud melodia preferata sau pe cea care mintea mea urmeaza sa o faca preferata. Stiu, clar ce melodie imi place, ce nu imi place si ce nu as asculta. Insa imi place sa cred ca muzica este printre creatiile cele mai frumoase pe care le-am putut obtine din noi si ca este antidotul spre o liniste care o dorim in viata noastra. Cu muzica iubim, cu muzica traim si prin muzica comunicam cu toti semenii nostri, deci pana la urma vorbim aceeasi limba….SUNTEM OAMENI!!!!!

Cele 3: RELIGIA, POLITICA, MUZICA sunt pentru mine atat de unite si nu cred ca putem fara una dintre ele!Ne tin existenta in frau si ne fac sa fim ceea ce am fost construiti de catre natura sa fim : OAMENI PRINTRE OAMENI!!!!

PS: Scriere persoanala, fara nota de instigare, fara persoane vizate si fara tertipuri, doar o imagine proprie a vietii din zilele noastre!

Cu drag…………

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>