Povestea celor 9 camasi!!!

Nu stiu daca voi ati promis vreodata ceva, dar eu care am promis public, trebuia cumva sa ma tin de promisiune!

Pentru ca sotul m-a dus la concertul Directia 5, i-am promis printre altele ca ii calc 6 luni camasi. Nu stiu unde mi-a fost mintea, dar clar ca nu eram eu cea care i-a promis, sau eram sub influente!!!!! Sa vedeti cand le-am facut socoteala si cu cata “migala” le-am scos din sifonier…..mai mai ca imi era frica sa nu pateasca ceva. Dupa ce le-am dat fetelor ceva de facut prin casa (gen legate in scaunele lor), am aranjat masa de calcat si cu cea mai mare pofta posibila, am luat prima camasa care tipa sifonata pe umeras!

Oau cata daruire si cata elaganta in mainile mele pe masina de calcat, ce dungi “a la carte” pot face, ce guler impecabil….cata plictiseala posibila, nu mai pot imi spun!

Nu cred ca m-am nascut sa fac asta (parafrazand o verisoara) si ma uit si vad ca in cuier mai zac inca 8 si prima tot nu e gata!!!! Fetele se holbeaza la mine debusolate (intrebandu-se parca ce mi-a venit?), iar eu la fel sunt putin confuza…din nou intrebarea lumii: Unde mi-a fost capul cand am promis???

Cu chiu cu vai, reusesc sa ii dau de cap si inainte de a ma apuca de cea dea doua imi vine in cap o idee geniala: Daca le duc eu la calcat si dupa ii spun ca le-am calcat eu? Sau daca ii spun bonei sa ma ajute…macar cu cateva, no fi musai sa le calc eu pe toate….sunt prea multe si sifonateeeeee!!!

Dar, ma linistesc si plina de ambitie iau camasa urmatoare si ii trag niste dungi zdravene, echilibrate si imaculate…….linie continuua ce  sa mai……:):):)

Si ma vad cum le calc si pe urmatoarele si cand mai am vreo 3, incep fetele sa se vaite, au stat prea mult, aproape 1 ora si eu nu mai termin….cu tipete  si plansete, imi fac curaj si nu renunt mai am 3 si nu renunt, nu acum cand mai am asa putine. Fug cand la fete, cand la fierul de calcat si uite asa ii dau de cap si camasii cu nr 9 si sunt fericita nevoie mare….UN VIS IMPLINIT!!!

Sunt razboinica Anca care a calcat in fix 1,5 h, 9 camasi si nu sunt ele chiar perfecte dar sunt imbracabile si la o adica mai poate si el retusa cum face tot timpul. Ideea e sa nu renunti si iti demonstrezi ca poti, esti cea mai tare gospodina in actiune si nimeni nu se poate pune cu asa ceva!!!!

Eu promit ca nu mai promit asemenea munci in viata mea….e greu, epuzabil si exista calcatorese sefe care fac asta pentru existenta, eu ma reprofilez…deci dragele mele fete, astea care calcati sunteti unice si extragospodine……RESPECT!!!!!

Ps: Cand eram mai ieri tanara, fara griji pierdute in vise si cu toate tiglele pe casa, ii calcam sotului chiar si sosetele…ce sa mai zic de lenjerie:):):)….Amuuuu, au trecut zilele acelea si calc cat mai rar pot si incerc sa cumpar din materiale care nu necesita calcare…..lenesa m-am facut..recunosc!!!!!!

Cu drag…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>