Daca ma vait, sunt roman si nu pot schimba asta, ghinionul meu!!!

Neputinta, asta simt in fata luptei de a incerca sa schimbam macar ceva oricat de minor ar fi!

Vreau sa las asa viata si sa ma trezesc la sute de ani departare, cand simt eu ca va fi mai bine ca acum. Stiu ca cei care tanjesc dupa trecut, se mint cu buna stiinta ca atunci era mai bine. Nu era mai bine, eram mai prosti ca acum, mai bine zis prostiti si asta nu ne deranja. Nu mai suport lipsa asta de omenie, fata de tot ce misca in Romania, cumva sa se intample ceva si sa ne comportam altfel! Suntem marionete care inca se mai mint ca o ducem bine, cand de fapt, realitatea pe care eu o plang este ingrozitoare. Stiu ca sunt in realitate si ma uit uimita/socata/siderata la semenii mei si nu ii pot ajuta. Ii urmaresc cum isi plimba viata fara rost pe carari prafuite. Strig la ei si ei nici macar nu isi ridica ochii!

O tara straina cu oameni straini, care se uita in ochii tai si mai apoi in ograda ta, vad ceea ce vor ei sa vada si sa accepte si in nemernicia lor, judeca si iar judeca. Ca ce ne mai pricepem la a emite judecati!

Intru in conversatii ademenitoare si orice subiect se finalizeaza cu:

” Asta e, nu avem ce face, rabdam!

” Ce sa facem acum”?

” E guvernarea de vina”!

“Nu avem oameni cu viziuni sanatoase, toti sunt niste infractori”!

Si incepem sa “caram”, gratuit si plini de ura injurii la adresa alesilor. Hei “minti luminate”, ei sunt  tot oameni ca si noi, cum sa schimbe si cu cine sa schimbe, daca suntem o tara de filozofi si stim noi mai bine??

Ce sa mai faca lume buna, cu tara asta ei, cum sa o aduca la mal?

Au furat si au trait o sumedenie de politicieni in urma acestora noi, de unde sa mai fie bani pentru redresarea economiei de exemplu, de unde?

S-a furat tara, s-au furat oamenii intre ei si acum plangem ca nimic nu este in regula in tara noastra!!!

Nu suport si imi fac greata:

- Vaitatura ca nu mai are lumea bani, dar “saracii”, ar manca si bine si ar trai si pe picior mare!

- La zile libere suntem primii din Europa si la ora 16:00 rupem usile ca niste disperati!

- Exercitarea meseriei cu cea mai mare scarba posibila, iar astia care lucreaza pentru stat sunt…..!

- Lamentari la tot pasul, castigam minimul pe economie, dar ne permitem sa purtam Nike sau Adidas, ca piciorul subtire, cu muraturi se tine!

- Hai sa mancam iarna rosii si castraveti, cand noi suntem vai pleava societatii si vara sa o ardem ca bosii la Mamaia, ca ce e un sejur de 2000 de lei pe litoral, pentru ce am muncit tot anul?

- Hai sa investim cu disperare in locuinte cat mai spatioase si sa nu mai scoatem nasul in lume, ca de, ne-am construit palatul mult visat, ne plimbam “bucile” lucrate la sali de lux in mertane si ne vaitam ca nu mai avem bani de benzina.

- Vrem mariri de salariu, cand nimeni, dar nimeni nu mai vrea sa munceasca.

- Hai sa cerem de munca cu ziua si sa avem pretentii de sute de lei+3 mese+coca-cola si eventual tigari, ca de….ii brendul pus la munca de jos si macar sa fie remunerat.

- De ce sa mai mergem la scoli, ca si asa nu invatam nimic si nu toti devenim ingineri si medici.

- Hai sa angajam asa-zisii “profesori de santier” cu note amarate de trecere sa ne educe copilasii si apoi sa ne plangem ca nu ne invata copii dupa standarde europene, auziti voi!!!

- Hai sa intram la facultati fara bacalaureat si eventual si fara Scoala Generala.

Da-o naiba de viata, de ce sa mai invatam, sa mai muncim?……si uite asa se nasc monstrii societatii, oamenii pentru care suferim toti si care au dus si duc tara asta in HAOS!!

Cred, acum cu tarie ca a fost o decizie foarte grea si este inca, aceea de a avea copii….si nu ii judec pe cei care aleg sa nu conceapa. Urmasii nostri nu merita sa vada lumea asa cum ne batem noi joc cu buna stiinta de ea! Intr-o zi probabil ca o sa primim exact ceea ce am ales sa facem cu tot ceea ce ne inconjoara la un moment dat.

Suntem raspunzatori de vietile noastre si ale celorlalti si nu acceptam ca nu se mai poate, nu se mai poate!!!!

Hai sa mai stam la o bere la 7 dimineata si sa “palavragim de la televizor”…ziua e lunga si munca e grea!!!

Offffffffff, nu stiu voi astia care ma cititi cum sunteti, dar eu ca si om care vede, nu mai pot accepta!!!!!!!!!!

-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>