Romania mea, tara supermarket!

Oare de ce mai exista scoli/licee/facultati in tara noastra, cand nimeni nu stie de ce merge acolo?

Cica mergem la scoala, sa evoluam si sa cucerim lumea, sa fim medicii care salveaza vieti, IT-istii care fac tehnologia sa zbarnaie si inginerii care duc viitorul pe culmile extraordinarului. Asta vrem sa devenim, cand o sa fim mari!

Dar, eu cred ca ne mintim amarnic!

Noi mergem la scoala sa devenim cei mai buni la impins carucioare prin supermaket!

Si viitorul tarii noastre, e clar acum…suntem o tara plina de super/hiper/mega marketuri si asta ne face sclavi. Suntem sclavi si nu avem nici un cuvant de spus in acest sens. Cat de fericiti suntem cand este o noua deschidere de acest gen: Yei, avem locuri de munca si il facem pe tanarul aspirant la viitor un “cizelat” care are un job stabil in una dintre cele mai vanate “institutii”: impins caruciourul, asezat pe raft, etichetat produse, supervizat cumparaturile, citit coduri de bare…wow, suntem tara din povesti!!!!

Si priviti va rog, Romania robotizata, tara care nu mai gandeste, tara in care nimic nu e bine, tara cu oameni care s-au nascut hoti, mor hoti si gena nu se poate extirpa, hotia la romani forever si prostia o urmeaza cu pasi la fel de mari!

Hai sa lasam chestia cu ce frumoasa e tara noastra, verde, mult verde si istorie multa si degeaba….tara e ca oricare alta fratilor, ideea ca e locuita de noi, ma ingrozeste pe zi ce trece si devin muta, muta si siderata! Noi nu locuim in tara asta, ci prostia noastra a cotropit-o si acum suntem niste marionete pentru cei care incearca sa o salveze, cica privatizand-o si umpland-o de magazinase pentru fiecare bloc in parte.

Industrie= nula

Inginerie= nula

Medicina= nula

Agricultura=nula

In schimb, multi bagatori de seama in toate aceste domenii si nici un salt, macar o incercare de salt….pentru ca stiti care e de fapt ideea: tara asta nu mai poate, e un vulcan care si-a dat si ultima suflare, e ca o baterie care nu mai are energie. Nu mai trageti de tara asta, trageti de voi, oameni care o locuiti, nu o faceti si mai praf sau faceti ce vreti ca e tara voastra. Sa traim cum stim mai bine si sa ne complacem in mizerie!

Meritam zilele si anii acestia de “prosperitate” si meritam sa fim tratati ca niste hoti, ca asta suntem in ochii tuturor, o tara de hoti si pana nu acceptam, nu o sa realizam nimic!

Cand mergeti pe strazile pline de supermarket-uri, cand vedeti cersetori la fiecare colt de strada, cand sunteti jigniti in institutiile statului, cand stati la coada si aveti carucioarele pline, cand stati cu fundul pe nisipul de la mare si ascultati manele, cand bagati la burdihan micul si berea noastra extra/super fenomenala, cand va blestemati viata, amintiti-va ca totul poate fi oprit si o mana de oameni cu initiativa poate schimba mersul acestei tari!

Exista speranta in orice, trebuie initiativa din partea noastra sau tacere pe veci!

Vlaguita de tot…..

 

 

 

One thought on “Romania mea, tara supermarket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>