“S-au jmecherit femeile”!

Dupa principiul: barbatii sunt cateodata mult mai barfo-comentatori, va povestesc in cele ce urmeaza, o discutie mai mult decat “serioasa” intre doi mandri ocupanti ai sexului barbatesc:

Tagan-tagan, cam asa ruleaza super sageata bucuresteana, numita troleu si sacii din ea (adica noi), suntem mai mereu cu punga deja pregatita sub chisoare. Si cum ma uit eu fascinata, pe geamul plin de sloi ceausist, intra pe usa troleului, doi mandri cocosi. In “gherute”, primul cocos, o sa il numesc Cafeluta, tine un pahar plin cu cafea. Se aseaza pe scaunul confortabil si elegant (s-o credeti voi), urmat de al doilea cocos Jeans, si au cea mai educativa si eficienta conversatie ever:

- Si ce-ai mai facut, ba?

- Mai nimic, acasa cu nevasta…

- Si?

- Mi-a luat cardul, asta a facut!

- De ce ba?

- Pai nu stii, s-au jmecherit femeile, acum iti iau cardul ca sa nu mai poti bea banii!?

- Asa ma?

- Nu mai am card, l-a luat si acum imi da bani cu taraita, ma rog de ea!

- Si de ce nu il iei inapoi?

- Nu pot ba, ca il ascunde vrajitoarea de nu il mai gaseste nici fiscul!

- Hai ca esti prost!

- Asta e ce sa fac, muncesc si ea are banii mei (rade ca prostul, nu cred ca are vreo luciditate, saracul)!

- Hai, ba ca eu cobor aici (rad ambii ca niste tampiti si isi incheie conversatia la fel cum au inceput-o, sec).

Ce sa spun, nu am inteles mare lucru din acest dialog prostesc, dar un lucru imi este mai mult decat clar: femeile sunt niste vrajitoare. Sa confiste ele cardurile cu bani si sa ii lase pe saracii barbati fara nimic, numai cu cativa leuti de covrig sau de o “bombita”? Cred ca asta se intampla la nivel de tara, asa sunt mai toate familie astea amarate si femeile fac astfel de “gesturi”. Sunt astfel de barbati care isi cheltuie banii munciti pe tigari, bautura, jocuri de noroc sau te miri ce, iar familia nu mai conteaza, zic si eu.

Ma gandeam, dupa acest episod cat se poate de real, ca acesti oameni poate au si ei copii. Oare cu ce ii imbraca la gradinita/scoala, sau dupa ce carti invata acestia? Le pot oare plati educatia minima (suna atat de urat) sau acesti ingeri nascuti nevinovati sunt inca din scutec, sortiti unui destin precar? Cu astfel de parinti, nu te mai miri de ce e plin de copilasi cersetori pe strada:(

Multe greutati si probleme la fiecare in ograda, dar cand si-o face omul de buna voia, se numeste ignoranta si bataie de joc pentru viata lui si implicit pentru a celor care il inconjoara. Realul dialog de mai sus, a fost pentru mine, crudul adevar si pentru ei, in continuare, un motiv de rasete prostesti si vesnica resemnare, clar si o continuare……..

Dar, “s-au jmecherit femeile”, nu?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>