“Frumoacxa” adormita din cada….

Cred ca pana la 29 de ani si jumatate, am bifat aproape toate locurile ciudate dintr-o casa si nu numai, unde se poate dormi bustean!

- Toaleta-bifat;

- “Pe vine”-bifat;

- Cu copilul in brate-bifat;

- Pe parchet-bifat;

- Cu cartea sub nas-bifat;

- Cu ochii in tembelizor-bifat;

……………………………………

Dar in CADA……………..alta viata, alt somn, altceva!

Era intr-o seara ploioasa de toamna, vantul batea si picaturile de ploaie bubuiau ca niste pietre pe acoperisul casei de vizavi. Eu, am dat copilul mic si indarjit “Proiectantului Sef” (sotul) si fericita ca am scapat si in seara asta sa nu o adorm, am tulito la baie. Aveam pe lista treburi marete: spalat par, dizolvat lacul de pe unghii, cremuit pe corp/fata, eventual o masca de fata, facut unghii inapoi cu lac, etc…..Am auzit copilul cel mare strigand:

- Tati, unde esti, vino la mine te rog? Te rog taticutul meu (taticutul era in dormitor adormea “monstruleata” mica). Ciocanea in usa ca sa nu foloseasca gura (incercand sa o calmeze pe cea mare). Am bufnit in ras si m-am aruncat in cada de frica sa nu strige fetita si la mine sau si mai rau sa vina cu cea mica la mine  sa o adorm eu (mama nebuna). Daca eram sub apa, normal ca nu puteam iesi sa ajut cu ceva……s-au calmat pana la urma toti 3 si eu am incercat sa nu ma bucur prea repede. M-am ghemuit ca in vremurile bune in apa fierbinte si ploaia se auzea atat de incet, vantul batea pe ritm, totul ma legana si gata, final de capitol…..vis colorat cu multa actiune si cand am deschis ochii, eram in cada: juma’ de ora de vis, ma tot intrebam de ce imi e frig in visul asta, de ce patura nu ma acopera si de ce sunt atat de linistita. Unde sunt fetele si de cand motai de-a binelea in cada?

Cu greu m-am dezmeticit si am observat ca eram sloi de “inghetata”…….mi-am bubuit o injuratura ca meritam si am fugit sa vad pe unde sunt ai mei ZEI. Dormeau fara jena, cu tot cu pat si “sforaituri ritmate”. Ia uite si la astia 3, ce le pasa de mine, daca ma trezeam dimineata in cada? Timpul se dilata atat de mult in mintea mea, incat pierd notiunea lui si cad in vise marete si victorioase. Razboaie, lupte, fete noi si eu mereu “Razboinica fasole”, care se trezeste in cada. Mooooama ce somn bun “avusei” pentu ca “fusei” in tarile alea calde tot timpul anului, ce somn balos si fara griji, ce viata au unii!!!! Oare cati mai adorm in cada?

 Hai ca pana la urma nu ajuta la nimic sa imi pun intrebari ca o oligofrena, mai bine “rup” si eu patul cu somn ca omul, nu?

Deci, morala adormitului in cada, este urmatoarea: ai grija pe unde adormi, cu cine adormi si ce visezi, se poate indeplini!

Ps: Semnat, Frumoacxa adormita din cada….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>