“Budincoasa IKEA”

Dupa cum am mai zis, fetita mea ce mica e foarte pretentioasa la mancare, asa ca fac imposibilul sa o satisfac culinar si sunt mereu cu mintea plina de fel de fel de retete. Unele le vad, altele le gust, altele le gasesc pe diverse site-uri culinare, in principiu nu gatesc o mancare cap-coada dupa instructiunile standard. Si in timp, mi-am facut o agenda (retetar) mental cu mancaruri care o multumesc pe fetita si m-am hotarat sa va scriu si voua, poate aveti si voi probleme de gen, cautati noi retete sau pur si simplu ma cititi for fun!!!!
Reteta pe care o scriu azi, am imprumutat-o de la unul din restaurantele mele preferate din Bucuresti, cu furculita prin ingrediente:
“Budincoasa IKEA”:
- telemea proaspata de vaci, moale, scartaicioasa si albicioasa, vreo 250 de grame (masurate mamiceste);
- cascaval afumacios si delicios, 250 de grame;
- spanac prospat de la pietica, zvlet nevoie mare (eu am cumparat 1,5kg);
- primii cartofi pe care ii vedeti si va implora sa ii cumparati (sunt de anul asta:))…..eu am pus 5-6 cartofiori potriviti;
- verdeata (marar si oregano) cu incredere si voie buna;
- 3-4 oua proaspat cotcodacite din cotetul fermecat al parintilor;
- smantana 12% grasime, una bucata….
Incropirea ingredientelor in compozitie:
- Se fierb in coaja cartofiorii si dupa racire sau puteti sa ii curatati si mai fierbinciosi (eu imi ard degetele tot timpul) se taie felii potrivite ca si grosime si se “basculeaza intr-un bol marisor;
- Spanacul se pune la fiert cand apa incepe sa “buliceasca” furios se adauga spanacul si se lasa 10 minute “pe cuc” (ceas de bucatarie).
Se scoate spanacul intr-o sita si se raceste bine sub jet de apa rece. Urmeaza scurgerea si mai apoi il adaugati la socializat cu cartofii;
- Ouale le ametiti bine cu telul si adaugati telemeaua si cascavalul date pe razatoarea cu ochiuri potrivite;
- Rasturnati smantana si puneti si verdeata care o sa cante la asa atmosfera;
- O tava dreptunghiulara s-ar potrivi de minune la aceasta compozitie….puneti cateva picaturi bunicele de ulei si compozitia (pe care o amestecati cat puteti de bland), iar pe deasupra mai radeti inca putin cascaval;
- cuptor preincalzit in prealabil si tava cu minunea, o sa stea 45-50 de minute la foc “spumos” nu furios (adica moderat) si va garantez ca mancarea va fi apreciata de catre copilasii vostri (10 luni si trecuti de 12 luni)…
Eu, am gatit si putin piept de pui la gratar, in caz ca vroia si ceva carne….nu a fost cazul!!!!!!!!!!!!!!

In sfarsit copilul a mancat bine di tat!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>