Recenzie “Inainte sa adorm” S.J.Watson

O carte surprinzator de dinamica, imprevizibila pana aproape de final, cu personaje bine structurate si un fir narativ usor de parcurs, pot spune ca a fost, chiar alert!
Cum ar fi sa traiesti, stiind ca atunci cand o sa adormi, viata ta se incheie?
Te trezesti si persoana care iti e alaturi, iti spune cu hotarare, ca este sotul tau si tu trebuie sa te conformezi, desi toate instinctele iti spun ca ceva nu e in regula. Ca cel mai bun mod de a-ti aminti, este sa ti un jurnal, pe care trebuie sa il citesti in fiecare zi. In fiecare zi, iti retraiesti viata, relatata de fiinta care stie cel mai mult prin ce treci. Dar daca, povestea care iti e spusa zi de zi, nu este conform cu franturile de amintiri, de care iti amintesti vag?
Te cuprinde teama si simti ca nu ai pe nimeni, nu esti a nimanui. Nu iti poti aminti nici ca ai fost insarcinata! Te trezesti mereu simtind ca ai 20 de ani, dar cea care se uita in oglinda si stii ca esti tu, are 47!
Unde sunt cei 20 si ceva de ani, pierduti? Poate un accident inventat, sa iti fure viata?
Eu, am gasit raspunsurile, coplesitor!!
“Cu totii schimbam faptele, rescriind trecutul ca sa facem lucrurile mai usoare, ca sa le armonizam cu versiunea noastra preferata asupra evenimentelor. Facem asta in mod automat. Inventam amintiri”!
PS: Sa continuam calatoria cu: “Regatul Umbrelor” Leigh Bardugo.

Cu drag,

Anca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>