“Capitalişti în weekend”

Ştiţi cine iubeşte mai mult decât oricine în galaxie, “UŞA”??

Românul, că o rupe de nu se vede începând de joi şi ce mai rămâne din ea vineri la ora 17:00.

Îmi dau seama de asta atunci când văd “adulţii” de vârsta mea şi nu numai, care sunt debusolaţi şi abia asteaptă ziua de joi, pentru ca urmează ziua de vineri şi uite că vine şi weekend-ul. De când a început oare să fie zilele libere: sâmbata şi duminica, esenţa timpului nostru liber?

Poate că, încă de când s-au inventat zilele săptâmanii. Unii oameni, mai puţin norocoşi sau mai isteţi, lucrează şi în weekend!

Eu consider că zilele astea “nefaste”, sunt de-a dreptul istovitoare, risipitoare de energie şi de finanţe şi îmi doresc să se inventeze zile/ore suplimentare de odihnă, după serviciu şi în weekend, propun doar somn şi iar somn!

Atâta muncă, pentru ce? Să irosim toţi banii în weekend?

“Capitaliştii”, aruncă din buzunare, bani ca la bairam pe distracţia aferentă “cochetăriilor trupeşti” sau celor sufleteşti.

Bani aruncaţi pe te miri ce (experienţă proprie sau văzută/auzită):

-          Merg dupa saltea, mă trezesc că ajung acasa cu un pat;

-          Jucarii total nefolositoare pentru copii;

-          Mâncare care în timpul săptămânii ajunge în coşul de gunoi;

-          Fructe care nu mai apucă să fie mâncate;

-          Haine pentru copii, că tot sunt reduse şi când ajung la casă, nu mai sunt reduse;

-          “Belire de ochi” şi cumpărat un carucior plin, care valorează cât un buget minim pe economie;

-          Adăugat la factura, eventual şi “cumpărături”, de-ale copiilor, care se regasesc pe bon şi ajung acasa şi îmi dau seama că nu ştiu la ce folosesc, dar le gasesc eu o îndemanare. Mama ce iscusiţi suntem, să luam de toate, că o să ne trebuiască la ceva, cândva!!!

Această relaxare de weekend,îmi “stoarce” deseori buzunarul şi umila şi puţina linişte. Ajung acasă cu gândul să mă relaxez şi trebuie, normal să fac “categorisirea bunătăţurilor” şi punerea lor la loc sigur, pentru a putea fi găsite cu uşurinţa!

Mă uit la ceas şi e seara târziu, arunc în gură o cană de lapte sau o porţie bună de apă sau aer mai noi şi mă pregătesc de relaxarea de noapte. A doua zi de “fericire”, începe cu aşa zisă: “noi ce mâncam în timpul săptămânii”?

Încep pregătiri minuţioase şi laborioase pentru prepararea “halelii” săptămânale şi aşa trece o dimineaţă frumoasă. Un prânz dormit cu “şocuri” şi trezit pe alte meleaguri.

Ma trezesc din nou seara când urmează rutina spălatului, pregatitului pentru a doua zi şi…ăsta e weekend-ul nostru “perfect”!!!

De menţionat că cele mai frumoase şi perfecte momente, le petrecem cu “mimozele” noastre “unice”!!!

Viaţă “sacră” de “capitalist”, inocent traim, noi “aştia” mai bătuţi de soartă…meritam cu vârf si îndesat weekend-uri pline de astfel de “relaxari” idioate şi pierdere de viaţă!

Eu încă lucrez la petrecerea timpului într-un mod cât mai folositor si constructiv….

One thought on ““Capitalişti în weekend”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>